Tepoztlán

2010.09.29. 20:32

Nemrég készült egy nagyon jó kis videó Mexikóvárosról, itt látható alant:

 


Az egyik első kommentelő azt írta róla, hogy a videóban Mexikóváros csodálatos részei láthatók, de a város többi része borzalmas. A film készítője erre azt felelte, hogy az egész város csodálatos, csak tudni kell jól megélni. Én egyelőre nem tudom, hogyan kell megfelelően megélni Mexikóvárost, ezért bő két hét után már nagyon vágytam rá, hogy kiszakadjak a gigapolisz forgatagából. Honfitársaimmal rövid tervezést követően Tepoztlán mellett döntöttünk, ami közel van a városhoz, könnyen bejárható, lehet hegyet mászni és azték piramist nézni, úgyhogy egy egynapos tripre tökéletes. Azt kell mondjam, hogy jó lóra tettünk.
Röviden visszatérve a közlekedésre, a távolsági buszon a felszállást nem csak a szokásos fémdektorozás, és táskábabámulás előzi meg, hanem egy rövid kamerázás is. Feltételezem, ez azt a célt szolgálja, hogy be lehessen azonosítani a holttesteket, ha egy buta véletlen folytán a busz utasainak arca és egyéb testrészei a felismerhetetlenségig roncsolódnának. A személyiségi jogokat Mexikóban semmi nem sérti, úgyhogy a rendszer tulajdonképpen logikusnak mondható. A busz kényelmes és gyors, csak mi előztünk, minket senki, mindeközben a TV-ben Renée Zellweger igyekezett szórakoztatni, sikertelenül. Kisvártatva meg is érkeztünk Tepoztlánba, és innentől átadom a szót a képeknek.
 
Érkezés a "Mágikus Faluba", a háttérben Tepozteco magasodik
 
Füstszemlélés hintóból
 
Parkírozás
 
Bicentenario ünnepségre készített kép különböző magvakból
 
Ezen a képen közelebbről látszik a képalkotási technika
 
Eleinte lépcsőn lehet menni, majd egy bő óra ugrándozás következik a köveken
 

Ilyen fából azért viszonylag kevés volt útközben

Ormányos medvéből a piramis romjánál viszont annál több

Családi idill - etetés kukából bányászott joghurtos flakonból

Piramis a bejárat felől
 
Hegyek a túloldalon
 
A piramis előtt visszatért a térerő
 
Kilátás a piramisról
 
Piramisláb panorámával  
 
Hazafelé úton gondolkodóba estem, hogy talán érdemes lenne egy hónapot eltöltenem ebben a „Mágikus Falu” névvel kitűntetett helyen, a láthatóan sokkal nyugisabb és kedvesebb emberek, a hegyek és a friss levegőmolekulák között.
Tegnap találkoztam egy fiatalokból álló emberi jogi szervezet egyik főarcával és miután kezdtük kimeríteni a találkozásunknak apropót szolgáltató témákat, megemlítettem neki, hogy a hétvégén Tepoztlánban jártam. Erre ő annyit felelt, hogy az a kevés helyek egyike, ahol Mexikóban iboga-terápiát végeznek. Márpedig a drogfüggőség megszüntetésére irányuló izgalmasabb terápia, szerény tudomásom (és ízlésem) szerint nem létezik! Akinek esetleg lövése sincs arról, hogy miről beszélek, annak itt van némi infó arról, hogy mi fán terem az iboga. Lényeg a lényeg, a bélyeg ragadásán kívül, hogy ezek után nagyon is valószínű, hogy legalább egy hétre visszatérek még Tepoztlánba, hogy közelebbről is megvizsgáljam az ibogás srácokat. Alighanem jól fognak mutatni a kutatásomban.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mejico.blog.hu/api/trackback/id/tr862333136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ber 2010.10.01. 19:46:03

jo ez a video. te csinaltad?

tomazzi 2010.10.01. 20:14:28

@Ber: Ojalá... De sajnos nem.

pilisszentivan 2010.10.04. 14:19:58

hozol nekem egy ilyen ormányos mödvét?

tomazzi 2010.10.04. 17:02:20

@pilisszentivan: Vas megyében is kapható:
www.expressz.hu/allat_noveny/kisemlos_ragcsalo/hirdetes-22218124/

Bár sanszos, hogy ők nem látták a Tepoztecót..
süti beállítások módosítása